Placinta cu pui si ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2010 | 43208 vizualizari

 

Cand am venit din SUA, unde am lucrat intr-un restaurant, a primit cadou de la o bucatareasa draga mie o carte imensa de retete. Placinta asta mi-a atras atentia de muuult, dar am asteptat sa o ocazie speciala sa o incerc :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 225g faina
  • 1/4 lgt sare
  • 115g unt, bucatele
  • 75g margarina, bucatele
  • 4-8 lg apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 65g ciuperci champignon proaspete
  • 50g unt
  • 15g faina
  • 250ml supa de pui
  • 50ml lapte sau smantana
  • sare si piper
  • 1 ceapa taiata julien
  • 2 morcovi taiati julien
  • 450g carne de pui calita, taiata cubulete
  • 50g mazare
  • + 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru uns crusta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si ciuperci:

Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele (fara apa) pana cand se aseamana cu firimiturile, apoi se adauga apa cat sa se tina aluatul. Se formeaza o bila, se infasoara in celofan si se tine la frigider 30min.

25g de unt se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga faina, amestecand constant. Se adauga dupa cateva minute si supa de pui si se lasa focul mic pana cand incepe sa fiarba. Dupa 2-3 minute de fiert se adauga laptele/smantana, sarea si piperul si se ia de pe foc.

Celelalte 25g unt se topesc in tigaie, apoi se caleste ceapa cu morcovul. Se pun si ciupercile taiate felii si se mai lasa inca 10min dupa care se adauga puiul si mazarea.

Compozitia de ciuperci cu pui se toarna peste sosul alb si se amesteca bine (se verifica de condimente).

Intr-o tava dreptunghiulara relativ mica se toarna compozitia si se acopera cu o "paturice" de aluat de 3mm grosime. Marginile paturicii trebuie sa fie putin peste tava, pentru a decora. Taiati/intepati in cateva locuri aluatul pentru a lasa aerul sa iasa, apoi ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se coace pana cand aluatul e auriu, cca 30min.

TIPS-URI

1

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Oana 1

09.02.2010, 19:03

Eu cred ca lesin de tot E primul lucru pe care-l fac dupa ce termin dieta....peste o luna

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 11:53

Ce bine arata,deja salivez.Felicitari.

RuxyRux 1

13.02.2011, 21:02

Super

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu vinete la cuptor